Molta activitat aquesta tarda en l'autodenominat Fòrum dels Pobles. Hi ha hagut, fins i tot, xerrades simultànies. Aquí s'han explicat els mecanismes existents per defensar els drets dels treballadors, mentre que a l'altre costat, l'ecologisme ha estat el tema a debatre. I una de les carpes amb més afluència és la de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. En només dos dies i mig s'han recollit més de 10.000 signatures per a la ILP per reformar la llei hipotecària i aconseguir, entre altres coses, la dació en pagament. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Em sembla intolerable que les entitats financeres siguin rescatades amb diners públics després que siguin els principals responsables de la crisi i a canvi de res, hem de tenir el control social dels habitatges buits." Avui sobre el terreny també s'ha treballat per preparar els actes de demà. ENRIC PONS, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute "A les vuit del matí a quatre llocs de Barcelona a quatre oficines bancàries de manera simultània per reivindicar tot el que està passant amb el sistema bancari i el tema dels desnonaments." El moviment del 15-M ja ha informat que demà l'activitat abandonarà la plaça de Catalunya i s'estendrà per tot Barcelona. També asseguren que durant el dia s'anirà aixecant i abandonant l'acampada. MERCHE CERVERA, xarxes socials "D'aquí marxarem demà segur, aixecarem l'acampada si no és que en l'assemblea es decideixi el contrari." Entre les iniciatives previstes, el que han batejat com a Judici popular a la banca. Serà a les sis de la tarda davant la seu de CaixaBank a la Diagonal... Mentrestant, i en la vigília del primer aniversari s'ha presentat 'El despertar de les places', un documental que reflexiona sobre el primer any d'existència del 15-M.

La nova acampada del moviment afronta les últimes hores amb més debats a l’autodenominat Fòrum dels Pobles. Aquesta tarda, s’han fet diverses xerrades simultànies en què, per exemple, s’ha debatut sobre la importància de l’ecologisme, fins al punt de plantejar la possibilitat de fer una vaga de consum. Els drets dels treballadors i el rebuig a la nova reforma laboral han centrat l’altra gran xerrada de la tarda.

A més, la carpa que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca hi ha instal·lat no para de sumar signatures a favor de la ILP per reformar la Llei Hipotecària. En només dos dies i mig d’acampada, han aconseguit més de 10.000 adhesions. L’objectiu de la iniciativa, tal com comenta la portaveu de la Plataforma, Ada Colau, és “reivindicar les tres peticions bàsiques de les persones afectades per les execucions hipotecàries i els desnonaments: aconseguir la dació en pagament, la moratòria dels desnonaments i aconseguir el control social de tots els habitatges buits en mans de les institucions financeres”.

Preparant els actes del 15-M

Però, sobretot, en l’ambient de plaça de Catalunya ja plana el fet que són, en teoria, les últimes hores d’acampada. Els indignats han anunciat que demà l’activitat abandonarà la plaça i es traslladarà a diferents indrets de la ciutat. De fet, asseguren que durant el dia de demà, s’aniran desmuntant les carpes, a menys que en l’assemblea d’aquesta nit es decideixi el contrari.

Les iniciatives per celebrar el primer any d’existència del moviment començaran ben d’hora. A les 8 del matí i simultàniament en quatre entitats financeres, faran un acte de protesta en contra dels bancs i a favor de la dació en pagament. A les 14 h faran un dinar popular davant la seu del PP. I tot plegat acabarà amb el que han batejat com a “judici popular a la banca”. Serà a les 18 h davant la seu de Caixabank a la Diagonal. A les 20 h allà mateix, en una assemblea i segons el moviment, decidiran si traslladen l’acampada a un altre indret de la ciutat.