La figura mediàtica de la tarda ha estat l’economista Arcadi Oliveres, un dels ideòlegs del moviment que va denunciar les entitats bancàries com a responsables de la crisi en el llibre, ‘Diguem Prou’. Amb el BBVA a l’esquena i davant d’una multitud de gent, el president de Justícia i Pau ha fet una conferència centrada en el deute de l’estat que portava el títol ‘L’auditoria del deute’. Paral·lelament, també han tingut lloc xerrades sobre les retallades a sanitat, sobre violència policial i una altra sobre habitatge, en què participen els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Al llarg de tot el matí s’hi han celebrat debats sobre sanitat, la construcció d’Eurovegas o l’educació, una activitat que ha comptat amb l’assistència de membres del col·lectiu de les Escoles Bressol Indignades, que els darrers dies han protestat per les retallades anunciades pel govern municipal. Al migdia s’ha celebrat un dinar popular.

L’àgora, organitzada al detall

Durant tres dies, a la plaça s’ha constituït una assemblea permanent i s’han aixecat les parades de les diferents comissions. A diferència de l’any passat, tenen noms i cognoms: auditoria ciutadana del deute, plataforma d’afectats per la hipoteca, assemblees veïnes o plataforma per la conservació de Can Batlló. Són grups de treball amb propostes d’actuació concretes i que han estat treballant al llarg de tot un any. No es comença res des de zero.

No hi falten, tampoc, la comissió de comunicació i la jurídica, que durant aquests dies són les que més treballen per fer d’interlocutors amb els mitjans o per atendre consultes sobre dubtes legals.

Acampada autogestionada

A diferència de Madrid, a Barcelona, la Conselleria d’Interior no ha prohibit l’acampada, que es mantindrà fins dimarts, coincidint amb el primer aniversari del 15-M. Aquest dissabte s’hi han quedat a dormir un centenar de persones, que han passat la nit en tendes de campanya o sota les carpes de les comissions. Durant tota la nit, no hi ha hagut presència de la policia, i a primera hora del matí hi han anat els serveis de neteja de l’Ajuntament.