SHEILA DOMÍNGUEZ, estudiant Campus Mundet "Si hem de ocupar la universitat, la ocuparem. S'han fet propostes de no fer més exàmens ni més treballs. Just ara que comencen les dos setmanes intensives i arribarem fins on faci falta perquè se-n's escolti."

Els estudiants del Campus Mundet s’han manifestat aquest dilluns en defensa d’una “universitat pública i de qualitat” i han fet una crida a tots els estudiants i professors universitaris de Catalunya perquè s’uneixin a la aquesta reivindicació. Protesten contra la privatització de les universitats públiques i la pujada de taxes.

Els estudiants, vestits de negre en senyal de dol, demanen també la segona convocatòria d’exàmens. La majoria d’universitats catalanes van suprimir el curs passat la segona convocatòria prevista en les llicenciatures per ajustar-se al Pla de Bolonya, que preveu l’avaluació conjunta i només una convocatòria per a cada semestre.

Els alumnes s’han concentrat a la plaça de la Universitat per llegir un manifest que denuncia la massificació a les aules i la precarietat laboral dels professors. Els manifestants han entrat al Recorat de la UB on els ha rebut el Vicerector, Gaspar Rosselló, a qui han fet entrega del manifest. Els estudiants asseguren que si no es compleixen les demandes que fan, seguiran amb els actes de protesta.