Que de ce

El 12 d’octubre és un dia festiu al calendari 2021. És el Dia de la Hispanitat i diverses entitats han organitzat actes i manifestacions a Barcelona. Recollim totes les convocatòries que s’han fet per al 12 d’octubre. Tan bon punt se n’hi afegeixin més, les anirem actualitzant.

Ofrena floral a Colom

La Fundació DENAES, que es defineix com una entitat en defensa de la nació espanyola, ha convocat una ofrena floral al monument de Cristòfor Colom. Aquest és el segon any consecutiu que es farà aquest acte. La concentració començarà a les 11 h a l’estàtua situada al Portal de la Pau i la intenció dels organitzadors és sumar-se a l’acte central del 12 d’octubre un cop acabi l’ofrena floral.

Manifestació a Barcelona, al passeig de Gràcia

A partir de les 12 h, Catalunya Suma ha convocat una manifestació a Barcelona, al passeig de Gràcia, davant de La Pedrera. Sota el lema “Junts pel que ens uneix: Espanya i la hispanitat”, la marxa es dirigirà cap a la plaça de Catalunya, on es faran els parlaments. Durant el recorregut de la protesta està prevista la participació d’una cinquantena d’actuacions hispanoamericanes, que faran balls tradicionals.

Acte a Montjuïc de Democracia Nacional

El partit d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat un acte a Montjuïc per celebrar el Dia de la Hispanitat. Sota el lema “Glòria i honor als nostres herois del 1492”, la concentració començarà a les 12 h a la plaça de Sant Jordi. Els convocants fan una crida als participants a trobar-se una hora abans a l’Hotel Plaza, situat a la plaça d’Espanya.

Madrid torna a celebrar els actes del 12-O

La desfilada militar tornarà aquest 12 d’octubre al passeig de La Castellana de Madrid. La covid marcarà un any més els actes del Dia de la Hispanitat i enguany hi participaran la meitat dels militars que ho feien abans de la pandèmia. També es recuperarà la recepció dels reis al Palau Reial, després que la covid obligués a suspendre-la el 2020.