La tercera nit de les Festes de la Mercè 2023 ha acabat amb 10 detinguts a diferents punts de la ciutat, la meitat dels quals a la Zona Universitària, a l’escenari nou del carrer de Menéndez y Pelayo. La matinada d’aquest dilluns, després dels concerts, s’han repetit alguns aldarulls amb llançament d’objectes, tot i que amb menys intensitat que les nits anteriors, segons fonts dels Mossos d’Esquadra. El balanç de la Guàrdia Urbana parla de “gran afluència de públic, ambient festiu i d’una nit sense incidents remarcables”.

Menys detinguts

El dispositiu policial a les Corts que s’ha desplegat aquest diumenge a la nit ha tornat a escombrar el públic assistent als concerts de l’escenari de Menéndez y Pelayo. Per tercera nit consecutiva s’han produït alguns aldarulls amb llançament d’objectes com ampolles als agents. En aquests enfrontaments un mosso d’esquadra ha resultat ferit lleu.

En aquesta tercera nit, al conjunt de la ciutat s’ha detingut a 10 persones, una xifra inferior al balanç de les nits prèvies: la primera nit van ser 16 detinguts i la segona, 19.

Sis apunyalaments la matinada de diumenge

Els fets més greus es van produir a la zona del Bogatell i el Poblenou, quan un grup violent va apunyalar sis persones, dues de les quals van quedar ferides greus, en un recorregut per les diversos carrers. L’Ajuntament de Barcelona ha desmarcat aquests atacs de la festa major.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació, tot i que de moment no ha transcendit que s’hagi produït cap detenció.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?