La Festa Major de la Mercè és un dels moments de l’any en què es pot descobrir l’interior del Palauet Albéniz, situat a Montjuïc. L’edifici obre portes fins al 25 de setembre, d’11 a 19.30 h. Els assistents poden visitar el recinte, els Jardins de Joan Maragall i l’edifici del palauet sense reserva prèvia.

Cada 30 minuts un grup de persones accedeix a l’interior. Mentrestant, a l’exterior es pot gaudir de jocs infantils i arts de carrer. El Palauet Albéniz és un dels 40 espais que obren portes durant la Mercè i entre els quals hi ha museus, edificis emblemàtics, sales d’exposicions o centres culturals.

Teatre, música i dansa dins del recinte

A banda de poder entrar i visitar el palauet, les propostes culturals de la Mercè són presents a tot el recinte. L’Entrada dels Lleons acull l’espectacle de Robert Gobern, ‘Minyones i majordoms’, un espectacle teatral i d’animació per a tots els públics. La companyia de dansa contemporània Impàs i la seva proposta ‘Andare‘ actuen a l’espai Panoràmic, mentre que a l‘espai Sota Pins ho fa Ortiga amb la mostra ‘Fulles ambulants‘.

Ucraïna és protagonista al Palauet Albéniz

Com que Kíiv és la ciutat convidada de les festes d’enguany, també té una importància destacada en la programació del Palauet Albéniz. El teatre, la dansa, la música i, fins i tot, una fira d’artesans d’Ucraïna que és entre l’amfiteatre i els Jardins de Joan Maragall.