Qualsevol dels plats que fem pot tenir moltíssim més sabor si els condimentem amb picades. En aquest capítol l’Ada en prepara tres: picada d’all i julivert, olivada i romesco. Fons de nevera indispensables que cal tenir sempre a punt!

Romesco

Ingredients:

– 50 g d’avellanes
– 2 tomàquets
– 1 nyora
– 3 grans d’all
– 150 ml d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de pebre vermell dolç
– un pessic de sal

Troba’ls a :
Ametller Origen

Preparació del romesco:

1.- Tallem la nyora i la bullim coberta d’aigua durant uns minuts. La deixem refredar amb l’aigua de cocció.
2.- En una safata que pugui anar al forn, posem els tomàquets i els grans d’all, ho ruixem amb una mica d’oli i ho rostim al forn, a 180 ᵒC durant uns 15 minuts.
3.- Pelem els tomàquets i els alls. Triturem els tomàquets, els alls, les avellanes, la polpa de la
nyora remullada, el pebre vermell i la mica de sal juntament amb l’oli. Ho guardem a la nevera, en un pot de vidre tapat.

Olivada

Ingredients:

– 100 g d’olives negres sense pinyol
– 200 ml d’oli d’oliva

Preparació de l’olivada:

1.- Triturem els dos ingredients fins aconseguir una salsa tallada.
2.- La conservem en un pot de vidre tapat o en un biberó, a la nevera.

Oli d’all i julivert

Ingredients:

– 200 ml d’oli d’oliva suau
– 1 manat petit de julivert
– 3 grans d’all

Preparació de l’oli d’all i julivert:

1.- Separem les fulles dels troncs del julivert.
2.- Triturem les fulles amb l’oli i els grans d’all pelat.
3.- Ho guardem en un biberó o en un pot de vidre.

Comparteix a: