Entrepans, barretes energètiques, fruites seques, més entrepans… els menús de les excursions sempre acaben essent els mateixos, i el Jaume i la Júlia, que són una parella molt excursionista, ja n’estan una mica farts. Però això no és un problema per a l’Ada perquè té la recepta ideal per passar un dia a la muntanya: crestes de tonyina i ou dur!

Ingredients per fer crestes de tonyina i ou dur:

– 300 g de tonyina en conserva
– 2 ous durs
– salsa de tomàquet
– 12 làmines de pasta de crestes
– 1 ou

Troba’ls a :
Ametller Origen

Preparació de crestes de tonyina i ou dur:

1.- Bullim dos ous en aigua amb sal durant 10 minuts. Els pelem i els piquem ben menuts.
2.- Barrejam en un bol l’ou, la salsa de tomàquet i la tonyina (ben escorreguda). No ha de
quedar massa líquid ni massa espès. Després hi aboquem els trossets dels ous durs.
3.- Posem petites porcions d’aquest farcit al centre de cada làmina i les tanquem fent una
marca amb la forquilla perquè quedi ben segellada.
4.- Si s’opta per enfornar-les, les envernissem amb rovell d’ou perquè quedin més brillants. Si
es prefereixen fregir-les, escalfem bé l’oli perquè es fregeixin ràpid i quedin suflé. Les escorrem
en paper absorbent.

Ja les podem ficar a la motxilla!

Consells:

Es poden fer salades o dolces. Les dolces poden ser de xocolata i fruita seca o de melmelada i
formatge.
Els farcits poden ser molt variats: verdures, pernil, conserves. Sempre, si són per anar
d’excursió, han de ser amb producte que no tregui aigua, perquè no s’estovin.