Pot de cuscús, oli de menta, tomàquets, api, ceba, mesclum, avellanes…
En Jaume cada dia dina a la feina, però no es conforma amb un entrepà bàsic, així que necessita idees de plats que no calgui escalfar per poder-s’ho endur. L’Ada l’ajuda a preparar una amanida de cuscús amb avellanes per satisfer els seus exigents gustos a l’hora de dinar.
L’Ada parellada ens introdueix a la cuina en pots, un substitut a les carmanyoles que el Jaume es porta cada dia a la feina.
Ingredients per fer un pot de cuscús, oli de menta, tomàquets, api, ceba, mesclum i avellanes:
– 200 g de cuscús precuit
– tomàquets de jardí
– branca d’api tendre
– ceba tendra
– 50 g d’avellanes
– manat de menta
– oli d’oliva suau
– 100 g de mesclum
Troba’ls a :
Ametller Origen
Preparació de la recepta de pot de cuscús:
1.- Per fer l’oli de menta: escaldem les fulles de menta, un segon de res. Les refresquem, les assequem bé i les triturem amb oli d’oliva i una mica de sal.
2.- Hidratem el cuscús amb l’aigua d’hidratar la menta. Per això, estirem el cuscús, el ruixem amb una mica d’oli d’oliva i hi posem sal. Ho cobrim amb l’aigua de menta molt calenta i deixem que s’hidrati.
3.- Amanim el cuscús amb l’oli de menta.
4.- Ho barregem amb l’api, les avellanes i la ceba tendra.
5.- Fiquem a la base del pot els tomàquets, tallats. A sobre, el cuscús i, per últim, el mesclum.