La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha advertit que “no té sentit que es desenvolupi cap desallotjament perquè no hi ha cap necessitat” a la Casa Buenos Aires. Ho ha dit després que els ocupants de la finca -a Vallvidrera- anunciessin aquest dimarts l’execució imminent d’un desallotjament. Sanz ha recordat que existeix la voluntat de l’Ajuntament per expropiar l’immoble: “L’objectiu segueix vigent i esperem que s’executi en els propers mesos”.

Per això, la tinenta d’alcalde ha assegurat que “el que tindria sentit és poder parlar amb la propietat [els Pares Paüls] per parlar com s’utilitza provisionalment l’espai”, fins que l’Ajuntament l’expropiï. Segons la previsió del govern municipal, l’expropiació no arribarà, almenys, fins al desembre. “Que deixin de banda els litigis”, ha sentenciat.

La intenció de l’Ajuntament és que a la finca de l’antic Hotel Buenos Aires s’hi instal·lin espais polivalents per a les entitats del barri, un equipament per a gent gran i habitatge públic.

“Volen, purament, especular”

La portaveu del grup de suport de la Casa Buenos Aires, Eulàlia Castelló, ha valorat el perquè de la reactivació del desallotjament: “Els Pares Paüls volen, purament, especular amb l’edifici”. Segons Castelló, com que els propietaris “saben que deixarà de ser seu, estan jugant les últimes cartes” per mirar d’obtenir “el màxim rèdit econòmic”.

Per la seva banda, la portaveu de l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà, Clara Raich, ha assegurat que “pensàvem que aquesta era una etapa superada” i ha expressat consternació i preocupació “que arribi una acció violenta aquí”, en relació a l’execució del desallotjament.