El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha mostrat convençut que “en els propers dies” el PSC arribarà a un acord amb els seus socis de Barcelona en Comú a l’Ajuntament per presentar el pressupost municipal per al 2023. “Estem immersos en plena negociació”, ha dit Collboni, que ha assegurat que les peticions que fan al grup d’Ada Colau són “absolutament raonables”. Els comptes s’havien de presentar dimecres però es va ajornar.

Hi ha tres punts en què es busca l’acord. D’una banda, un paquet de mesures anticrisi per ajudar empreses i famílies a “suportar millor la pujada de la inflació i el cost energètic”. Collboni ha explicat que aquests fets sobrevinguts no es van tenir en compte quan es va elaborar la base dels comptes, abans de l’estiu. De l’altra, el PSC també vol mantenir la bonificació del 75 % en la taxa de terrasses i garantir “un equilibri territorial” en les inversions als barris.

Compromís amb Colau per l’acord

Collboni ha explicat que en la reunió que va mantenir amb l’alcaldessa aquest dimecres es va fixar el compromís d’arribar a un acord pel pressupost en els propers dies. “Sempre que hem adquirit el compromís d’arribar a un acord s’ha fet”, ha valorat el primer tinent d’alcalde, que ha afegit que “no hauria de ser diferent ara, o no s’entendria especialment en el context polític a Catalunya i amb la crisi econòmica i social”.