No és la primera vegada que l'alcalde reconeix que governar en minoria li ha fet perdre temps. Barcelona, ha dit Trias, necessita un govern fort i per això ha reiterat que, si torna a guanyar, apostarà, d'entrada, per un pacte que li doni estabilitat. El proper mandat caldrà prendre, ha dit, decisions importants. Avui, de moment, ja ha picat l'ullet al PSC. No hi ha hagut foto conjunta, però l'alcalde ha acceptat l'oferta feta ahir per Jaume Collboni de negociar el pressupost. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo li agraeixo que s'ofereixi per parlar-ne i asseguro que ens asseurem i en parlarem. Jo faig de govern en una situació molt minoritària, no podem governar sempre així. I hem de ser capaços d'establir ponts per trobar moments d'entesa. Un bon moment seria el pressupost." A les portes de la Diada, Trias ha aprofitat l'acte per animar la participació a la ve baixa de manera cívica i pacífica. L'alcalde creu que serà la manera de fer visible que els catalans volen votar el 9 de novembre en una consulta que espera que es faci. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo no sóc endeví, no sé què passarà, però sí que sé el que vull: anar a votar. -I si no pot anar a votar què creu que passarà? Estarem molt enfadats". Trias ha reclamat unitat als partits polítics si l'Estat frena la consulta per prendre les decisions oportunes.

“Si vol seurem i parlarem.” Així de clara ha deixat Xavier Trias la voluntat de negociar els pressupostos amb el PSC. L’alcalde ha respost així l’oferta que ahir va fer el candidat a l’alcaldia socialista, Jaume Collboni, que va afirmar a BTV que si el govern el crida, assistirà a la reunió. Trias ha afegit que “cal fer ponts en moments d’entesa i un bon moment és el pressupost” i ha matisat: “Cadascú fa el seu paper, jo faig de govern i ell fa d’oposició, però no podem estar sempre discutint.”

Durant la conferència, l’alcalde ha reiterat que la ciutat necessita un govern “fort i cohesionat”, sobretot de cara al proper mandat. Trias considera que la ciutat té al davant un moment clau i que per això “necessita un govern estable, amb les idees clares i projectes concrets.” En aquest sentit, ha tornat a referir-se a la creació d’un llibre blanc i a la necessitat de saber quines conseqüències tindria per a la ciutat una hipotètica situació d’independència de Catalunya en què Barcelona esdevindria la capital.

La manifestació de dijous en què es formarà una gran ve baixa a la ciutat ha estat un altre dels temes de què ha parlat Trias. L’alcalde ha fet una crida a la participació en una manifestació que confia que serà “cívica, pacífica i imbatible”. Els periodistes li han preguntat si considera que es podrà votar en el referèndum del 9-N: “Jo no sóc endeví, però vull anar votar”, ha dit Trias. L’alcalde ha afegit que si els catalans no voten estaran “molt enfadats” i ha vaticinat que, si finalment no es pot fer el referèndum, el president de la Generalitat convocarà els partits pel dret a decidir per prendre una determinació. En aquest sentit, ha demanat unitat als grups sobiranistes i amplitud de mires de cara al futur.

Per acabar, en l’àmbit estrictament local, Trias ha parlat sobre l’acord d’horaris comercials que s’ha aplicat aquest estiu, però sense donar cap titular. L’alcalde ha recordat que aquest serà l’últim diumenge en què s’aplicarà la mesura i que el mes d’octubre serà el moment de seure amb els comerciants i avaluar el resultat de la mesura.