JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Jo el que li vull dir al senyor Trias és que si em crida m'asseuré a parlar dels pressupostos. Una ciutat com Barcelona necessita projectes a mitjà termini, governs forts, estabilitat i pressupostos. El senyor Trias ha estat incapaç de fer mesures a mitjà i llarg termini, jo crec que això és necessari per a la ciutat i el meu grup el que fa és reiterar la seva predisposició al diàleg. L'ordenança del civisme permet sancionar persones que no siguin espanyoles a l'acte. El problema és que hi ha hagut negligència per part d'aquest govern i això ens ha portat a una situació insostenible i no només a la Barceloneta, Ciutat Vella té un problema de conductes incíviques."

Jaume Collboni ha afirmat que una ciutat com Barcelona necessita “projectes a mitjà termini, governs forts, estabilitat i pressupostos”, i per això diu que es mostra disposat a negociar els propers comptes municipals. Tot i que s’ha mostrat molt crític amb el govern de Xavier Trias, al qual ha acusat de ser incapaç de tirar endavant mesures a mitjà i llarg termini, l’alcaldable socialista ha apel·lat a la responsabilitat i ha reiterat la predisposició al diàleg per aprovar els pressupostos.

Pel que fa al conflicte sorgit aquest estiu entre els veïns i els turistes al barri de la Barceloneta, Collboni ha reclamat un projecte estratègic per al turisme a la ciutat: “La ciutat necessita que no es facin pensant en les eleccions, sinó a llarg termini.” El president de la Federació de Barcelona del PSC ha reclamat que es diversifiqui l’economia per atreure talent i donar valor afegit. Collboni considera que, per combatre actituds incíviques com les que s’han viscut darrerament en aquest barri, cal aplicar l’ordenança del civisme existent i ha acusat el govern d’haver tingut “un comportament negligent” en no sancionar els turistes tot i tenir eines per fer-ho.