JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Ciutat Vella està mal governada. La responsable primera del que està passant avui al districte de Ciutat Vella és la regidora Mercè Homs. I, per tant, demanarem a l'alcalde el seu cessament." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "En una setmana poden fer tantes inspeccions com en els últims set anys. I què han fet fins ara? Únicament han reaccionat quan el problema se'ls ha escapat de les mans i els veïns han esclatat, amb raó." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "L'arrel del problema és que avui Barcelona ha excedit la seva capacitat de càrrega amb relació al turisme. Per tant, ni una plaça turística més en cap mena de modalitat d'allotjament turístic a la ciutat."

El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha carregat contra la gestió de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, per “faltar a la seva obligació política de gestionar aquest districte, per falta de diàleg amb els veïns de la Barceloneta i per la seva negligència a l’hora de fer complir les normatives“. Amb aquests arguments, ha anunciat que en demanarà la destitució tant a les comissions extraordinàries conjuntes d’Economia i Hàbitat Urbà d’aquest dimecres, com al plenari extraordinari del districte del 8 de setembre.

Des del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha reclamat la implantació d’una taxa anual revisable sobre els apartaments turístics. També vol que es fixi una estada mínima de set dies per evitar una rotació excessiva de turistes. Aquestes són algunes de les mesures per regular els pisos turístics que recull el decàleg que els populars presentaran a la comissió de dimecres. Demanen, a més, la posada en marxa d’un telèfon d’assistència per a les denúncies per sorolls.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha fet extensiva la seva petició més enllà de la Barceloneta. Gomà ha instat el govern municipal a limitar el creixement de les places turístiques de la ciutat, ja siguin d’hotels, albergs o apartaments. Gomà argumenta que Barcelona “ha esgotat ja la seva capacitat de càrrega turística”.