XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El partit socialista que faci el que vulgui però tinc la millor regidora que conec en la meva vida. Em sembla ridícul que les persones que han impulsat un model, enlloc d'apuntar-se a l'èxit i ajudar a corregir les deficiències que crea un model, es dediquin a actuar com una oposició irresponsable."

La d’aquest divendres ha estat la primera aparició pública conjunta de l’alcalde i la regidora de Ciutat Vella després de l’esclat veïnal de protesta d’aquest estiu a la Barceloneta. Trias ha volgut tallar d’arrel tota crítica que arriba a Mercè Homs, just la mateixa setmana en què el PSC va demanar a l’alcalde que destituís la regidora. L’alcalde ha aprofitat per fer també responsables els socialistes del model turístic “d’èxit” de Barcelona. “Em sembla ridícul que les persones que han impulsat un model, enlloc d’apuntar-se a l’èxit i ajudar a corregir les deficiències que crea un model, es dediquin a actuar com una oposició irresponsable”, ha dit.

L’alcalde també ha descartat cap remodelació de govern, tal com li va suggerir aquest dijous el líder del PP, Alberto Fernández Díaz. Trias, ha inscrit la petició al fet d’estar “en període electoral”. “El senyor Fernández Díaz és prou antic a la casa com per saber que un govern no es remodela”, ha dit l’alcalde, que ha afegit que està “encantat” amb els regidors del govern. “Al desgast s’hi pot jugar sempre, però demano a l’oposició que juguin a construir ciutat”, ha conclòs Trias. L’alcalde s’ha compromès de nou a mantenir el diàleg amb els veïns de la Barceloneta.