Una de les votacions significatives del plenari -que ha rebut el suport de PSC, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona- ha estat l’aprovació d’un text que demana al govern municipal la retirada del pla d’usos del districte, impulsat el 2013 per CiU i el PP. El document, impulsat pel PSC, també inclou la petició de fer un mapa de pisos turístics il·legals al districte.

El Partit Popular també ha presentat una proposta d’acord que demana un pla d’inspeccions permanents al districte i més presència de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana.

Per la seva banda, la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha anunciat que des que van començar les inspeccions s’han revisat 679 habitatges i hi ha hagut 66 sancions amb ordre de cessament. El govern ha aprofitat el plenari per explicar les mesures que ja va anunciar la setmana passada, i que inclouen duplicar el nombre d’inspectors per detectar els pisos il·legals i més presència de Guàrdia Urbana.

El debat ha estat tens: durant tot el plenari, desenes de veïns han interromput totes les intervencions que han fet els consellers i regidors dels grups municipals. Després de dues hores de debat, han abandonat la sala amb crits de dimissió per a la regidora, Mercè Homs.

Pel que fa a les mesures, els veïns demanen més contundència per lluitar contra el turisme incívic i canvis en el model turístic. En el torn de les intervencions han fet preguntes directes a la regidora, en què han demanat si es continuarien permetent els anuncis d’apartaments sense llicència en webs com Airbnb. A més, han criticat que les inspeccions que es duen a terme no serveixen per a res, perquè consideren que els pisos no s’acabaven precintant sinó que només es fa un tancament provisional.