Un jutge de Barcelona ha arxivat la querella presentada pel sindicat Manos Limpias contra la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell. El sindicat acusava Forcadell de sedició i associació il·lícita. El jutge considera que no està prou justificat que Forcadell hagi comès cap delicte.

Manos Limpias ha presentat ja un recurs contra l’arxivament de la causa. El jutge va rebre la denúncia l’1 de setembre passat i el mateix dia va emetre la resolució, que s’ha fet pública aquest dilluns, en què decreta el sobreseïment provisional i l’arxivament de les actuacions. Manos Limpias va anunciar ja aleshores que ampliaria la denúncia contra Forcadell després que es publiquessin en alguns mitjans informacions que sostenien que, en la comptabilitat interna de l’entitat el 2013, hi figuraven ingressos sense justificar per valor d’1,5 milions d’euros. En un comunicat, l’ANC va assegurar que sempre havia complert amb les seves obligacions fiscals i que era fals que hagués comès un frau.

D’altra banda, el sindicat d’ultradreta basava la denúncia inicial en un presumpte delicte de desobediència al Govern espanyol, subversió de l’ordre constitucional i fins i tot, va acusar l’ANC de tenir “plans colpistes” i va reclamar que fos il·legalitzada.