La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, manté la incògnita sobre si deixarà el govern i farà el salt a l’Ajuntament de Barcelona per ser candidata a les eleccions municipals del 2019. El nom d’Artadi sona com a número dos en la llista de JxC, que encapçalarà Joaquim Forn, que aquests dies se sotmet al judici del procés. “Quan estigui tancat us ho direm”, ha dit Artadi en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

“Soc la primera interessada que es tanqui aquest debat cap a un costat o cap a l’altre”, ha afirmat. Elsa Artadi ha admès que les eleccions generals del 28 d’abril han modificat els calendaris dels partits i que aquesta convocatòria ha passat per davant de les municipals a l’hora de definir les llistes. Al gener, pocs dies després de fer-se pública la candidatura de Forn, Artadi va dir que li faria il·lusió presentar-se a les municipals i va reconèixer “màxima sintonia” amb l’exconseller.

Un vídeo significatiu a Barcelona

En espera que confirmi el salt a la política municipal, Artadi ha penjat aquest dimarts un vídeo al seu perfil de Twitter en què passeja per dos espais emblemàtics de Barcelona: la Rambla i la festa de Sant Medir, a Gràcia. Darrerament, la consellera es fa veure en diversos actes a la ciutat.

Qui també s’ha referit a la possibilitat que Artadi sigui la número dos a la llista és el mateix candidat, Joaquim Forn. En una entrevista a ‘Línia Sant Andreu’, Forn diu que “amb ella podem ser més forts” i apunta que la consellera encarna “ambició, rigor, diàleg i lideratge”. El candidat de JxC també assenyala Artadi com una aposta de futur per “afrontar els reptes de la ciutat de Barcelona per als pròxims 20 anys”.