Josep Bou

Les declaracions de l’alcaldable del PP, Josep Bou, durant el Dia Internacional de les Dones se li han girat en contra. Bou va assegurar que les dones són “més simpàtiques” que els homes i que això els permet “vendre millor”. També va assegurar que mentre els homes “tenen més enginy i són més braus”, les dones saben administrar-se millor.

Unes declaracions que no han passat desapercebudes a les xarxes i que han tingut diverses reaccions. Un dels primers a comentar-les ha estat el tercer tinent d’alcalde Jaume Asens, ja que titlla l’opinió de Bou de “prejudici masclista”.

També ha criticat aquestes declaracions l’alcaldable de la CUP a Barcelona, Anna Saliente, que ha dit que Josep Bou representa “la dreta reaccionaria”

L’organització Arran també ha criticat les paraules de Bou amb una piulada que cridava a “enderrocar” el posicionament defensat per l’alcaldable i el Partit Popular.

Una altra entitat que també ha criticat les paraules de Bou ha estat el Cercle Català de Negocis, ja que ha comparat les declaracions amb una publicació dels anys 50.

La intervenció de Josep Bou també ha suscitat reaccions crítiques entre usuaris anònims de Twitter: centenars de respostes que lamenten la “banalització i generalització” del discurs del polític, critiquen que Bou s’hagi volgut “disfressar de feminista” i que denuncien un discurs que qualifiquen d’antítesi del feminisme.