“Seguim compromesos a recuperar la democràcia a Catalunya, i això inclou que qui ha tingut la confiança dels ciutadans pugui exercir el càrrec que li confien tant la majoria de votants com la del Parlament”, ha subratllat Josep Costa, vicepresident de la Mesa del Parlament, a la sortida de la visita a Carles Puigdemont a la presó de Neumünster, Alemanya.

Costa ha afirmat que Puigdemont està disposat a seguir representant la presidència de la Generalitat. Explica que l’expresident és “optimista” amb el tribunal alemany que ha de decidir si l’extradeix o no. Confia que “tindrà en compte els seus drets, l’escoltarà i podrà veure en última instància que aquesta és una causa política, dirigida pel Govern espanyol per reprimir la voluntat dels catalans”, ha afirmat a les portes del centre penitenciari.

Marcela Topor visita el seu marit a la presó

Qui també ha visitat Carles Puigdemont aquest dimecres al matí ha estat la seva dona, Marcela Topor, que ha arribat a Neumünster acompanyada de l’empresari català Josep Maria Matamala, l’amic que acompanyava el president destituït el dia que va ser detingut. Cap dels dos no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació, però sí que han agraït les mostres de suport a les portes de la presó.