Jaume Collboni ha fet la presentació des del Guinardó, el seu barri, al costat de 10 persones que l’han avalat. El líder socialista ha assegurat que no té notícies que hi hagi altres aspirants, però ha admès que “les primàries són primàries i pot passar de tot”. Si finalment no hi ha cap rival, Collboni serà proclamat candidat del PSC a l’alcaldia en un Consell de Federació extraordinari el 12 d’abril. En cas que hi hagi més d’un aspirant, les primàries seran el 12 de maig.

En un discurs amb un to marcadament de precampanya, Collboni ha fet una llista de retrets al govern d’Ada Colau, de qui ha dit que no deixarà cap llegat, que no té rumb i que no ha aconseguit acords per fer governable la ciutat. “Barcelona pot fer més i no està millor que fa tres anys”, ha assegurat. El líder municipal del PSC ha insistit que el 2019 caldrà triar entre “els que tenim projecte de ciutat” o els que conceben la ciutat com “un camp de batalla per fer experiments”.

Cap regidor entre els assistents

En la presentació de la candidatura a les primàries no hi havia cap dels regidors del PSC a l’Ajuntament. Jaume Collboni ha dit que compta amb ells fins al 2019 i que a partir d’aleshores “en la posició que decidim”. El líder municipal del PSC ha explicat que vol configurar “un equip transversal i de ciutat” i ha reclamat que les primàries serveixin per mantenir la unitat i la cohesió d’un PSC que ha reivindicat amb orgull.