tramvia Diagonal

La connexió del tramvia per la Diagonal avança. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat aquest dimarts de forma definitiva el projecte d’urbanització de l’avinguda entre el carrer de Los Castillejos i el passeig de Sant Joan, que inclou el pas del tramvia. Amb el projecte aprovat, l’Ajuntament de Barcelona té previst treure les obres a concurs el mes de maig per després adjudicar-les, amb la intenció que puguin començar a la tardor. “Seguim amb el calendari previst”, ha afirmat la tinenta d’alcalde Janet Sanz.

El consistori assumirà la reforma urbanística de la Diagonal i l’ATM pagarà la via, la catenària i els trens. La urbanització de la Diagonal en aquest primer tram costarà 34,8 M €, als quals s’ha d’afegir la transformació de la part sud de la plaça de les Glòries (21,4 M €), que la Comissió de Govern aprovarà de forma definitiva aquesta setmana. A banda, cal sumar-hi la inversió que farà l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), valorada en uns 61 M €.

mapa connexió tramvia Diagonal

Primera fase: de Glòries a Verdaguer

En aquesta primera fase, la connexió del tramvia arribarà fins a l’estació de metro de Verdaguer, amb tres estacions noves. Amb el tramvia, es reduirà l’espai als cotxes i s’ampliaran les voreres. Entre el passeig de Sant Joan i Marina, el tramvia passarà pel tronc central al costat d’un carril bici bidireccional. Entre Marina i Glòries, passarà a banda i banda de la rambla central. A la plaça de les Glòries es preveu un intercanviador de metro, bus i tramvia davant del Museu del Disseny.

Toc d’atenció d’ERC al govern municipal

En el debat en comissió no hi ha hagut sorpreses i només ERC ha donat suport al tramvia, mentre que Junts, Ciutadans i el PP hi han votat en contra. Ara bé, el portaveu republicà, Jordi Coronas, ha recordat al govern municipal el compromís que va adoptar amb Esquerra perquè les empreses que ara operen el servei no guanyin més diners amb la connexió. “Ens oposarem a l’adjudicació de les obres si no hi ha avenços”, ha avisat Coronas. “No pateixi, complirem amb l’acord”, ha replicat Janet Sanz.

El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha denunciat que el projecte aprovat suposarà “la destrucció de la Diagonal tal com la coneixem”. Celestino Corbacho (Cs) ha reiterat que el tramvia no és una prioritat i el popular Óscar Ramírez ha assegurat que el govern municipal vol “posar fi a la Diagonal amb la superilla de l’Eixample.