El Ple municipal d’aquest divendres ha votat l’acord que ara fa 15 dies van presentar el Futbol Club Barcelona, el govern municipal i la majoria de grups de l’oposició. Amb la remodelació del Camp Nou i l’entorn, Les Corts guanyarà 32.000 m² nous d’espai públic i també es replantejarà la mobilitat als quatre carrers que envolten l’estadi.

Per això, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que la proposta aprovada aquest divendres “està construïda des de l’interès públic” i Sònia Recasens (PDeCAT) ha aplaudit l’acord perquè “avui fem ciutat, barri, política i consens”, uns valors que “abandera el Barça i que la ciutat mai no hauria de deixar d’abanderar”. Alfred Bosch (ERC) ha destacat que “és una d’aquelles ocasions estranyes en què tots ens posem d’acord” a favor de Barcelona.

En uns termes similars s’ha expressat Alberto Fernández Díaz (PP), que ha dit que “el pla fa Barça i fa barris”, alhora que ha demanat al govern d’Ada Colau que aprofiti la remodelació del Camp Nou per dotar de nous equipaments el barri. Per la seva banda, Daniel Mòdol (PSC) ha demanat a l’executiu “que estigui a l’altura” per acomplir l’acord aprovat.

Per la seva banda, Carina Mejías (Cs) ha celebrat que “es pot generar una nova centralitat a la ciutat”, ja que diàriament visiten el Camp Nou 15.000 persones. En aquest sentit, María José Lecha (CUP, l’únic partit que ha votat no), ha recordat que els dies de partit arriben 100.000 persones a Les Corts. Per això, tot i el guany en espai públic que suposarà la reforma de l’estadi, “el suposat retorn que fa el FCB és absolutament minso”, ha conclòs.