Els visualitzadors de pisos turístics il·legals temen pel seu futur. Els treballadors han denunciat que a partir del 2019 l’Ajuntament no comptarà amb les 40 persones contractades per B:SM per a aquest servei, que busca pisos turístics il·legals a Barcelona. 14 treballadors tenen contracte d’obra i servei i, segons els sindicats, es quedaran sense feina l’1 de gener del 2019. La resta, personal fix de B:SM, hauria de ser reubicat a altres tasques.

En un comunicat, els treballadors reclamen “la continuïtat de la nostra presència al carrer” com a suport als inspectors municipals. Els visualitzadors es van posar en marxa el juny del 2016 amb 20 persones, i el maig del 2017 es va ampliar amb 20 treballadors més després d’un acord amb ERC. Segons el Comitè d’Empresa de B:SM, durant tot aquest temps s’ha demostrat “l’eficàcia del servei” amb més de 3.000 anuncis de pisos turístics il·legals que s’han retirat.

El president del Comitè d’Empresa de B:SM, Pedro Alonso, ha dit a betevé que aquesta unitat fa “una feina molt activa” per assegurar la convivència als barris i evitar la pujada de preus de lloguer. “Volem que la feina es mantingui”, ha dit Alonso, que reclama al consistori que compti amb el mateix equip perquè “ho estan fent bé.”

El govern Colau diu que mantindrà el servei

Fonts municipals asseguren, però, que el servei es mantindrà “sense cap mena de dubte”. Les mateixes fonts afegeixen que la continuïtat d’aquest servei, que disposa de 40 treballadors, és “inqüestionable”. També expliquen que s’està treballant a millorar la gestió del servei i que “es contractarà des de l’Ajuntament” per consolidar el servei, una explicació que els sindicats posen en qüestió perquè recorden que B:SM també és l’Ajuntament.

ERC porta el debat al plenari

El Grup Municipal d’ERC farà parlar el govern municipal sobre aquest assumpte en el ple d’aquest divendres. Els republicans presentaran una proposició que demana seguir lluitant contra els pisos turístics il·legals i mantenir els 40 treballadors que fan de visualitzadors. “Volem que siguin aquests, perquè són els que acumulen experiència”, ha valorat el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que no entén el canvi de parer del govern municipal.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha criticat que l’Ajuntament faci aquest canvi “sense justificació” i que alteri un servei que “ha fet bona feina”. “No entenc per què ara es retallen”, ha valorat el socialista Jaume Collboni, que ha anunciat que demanaran explicacions al govern municipal.