“Cal tirar endavant el projecte de l’escalinata que estava previst per donar accés al temple des de la porta de la Glòria”, ha dit la candidata de Valents a les eleccions municipals 2023Eva Parera, davant la façana del Naixement, al carrer de la Marina. Acompanyada dels regidors Marilén Barceló i Óscar Benítez, ha fet una crida a la resta de grups municipals per assumir el “compromís” de culminar l’escalinata de la porta de la Glòria.

La façana del carrer de Mallorca és l’única que encara no ha començat a construir-se i és, també, la més polèmica. El projecte preveu una gran escalinata d’accés al temple que afectarà els habitatges de 3.000 famílies. Per a Parera, “cal trobar una solució per als veïns afectats, que veuran com perden casa seva” i creu que es pot trobar una sortida favorable per a tothom.

“Hi ha una solució aprovada i acordada, hi ha els recursos per fer-ho i uns terrenys comprats”, ha recordat la candidata a l’alcaldia de Valents. A més, ha acusat el govern municipal de passar de puntetes pel centre de tota la polèmica: l’expropiació dels habitatges que preveu el pla urbanístic: “El govern de Colau i PSC ha evitat mullar-se sobre aquest tema i no s’hi pronuncia”, ha afegit.

Tot i això, Valents defensa la construcció de l’escalinata que servirà per donar accés a la futura porta principal de la basílica. “La ciutat i el temple ho necessiten, que una entrada directa des del mar amb una gran escalinata a la basílica de la Sagrada Família és una gran bé per a la ciutat”, ha sentenciat Parera.