(EFE) El candidat d’ERC a les eleccions municipals a l’Ajuntament de BarcelonaErnest Maragall, ha acusat el govern municipal liderat aquest mandat per Ada Colau —Barcelona en Comú— i Jaume Collboni —PSC— d’estar convertint Barcelona “en una ciutat de ‘souvenirs'”.

En declaracions als periodistes davant del mercat de l’Estrella, situat a Gràcia, Maragall ha censurat el “govern Colau-Collboni” per “abandonar la política del comerç de proximitat” i per fomentar la “desertització” del petit comerç a la capital catalana.

“En lloc de protegir el comerç de proximitat i de preservar-lo de determinades evolucions, estan aconseguint convertir Barcelona en una ciutat de ‘souvenirs’. El que guanyen són les botigues de ‘souvenirs’ i no gaire més. Totes les transformacions comercials van en aquesta direcció”, ha dit Maragall en referència a la política en matèria comercial del govern municipal.

Maragall ha donat per fet que l’alcaldessa, Ada Colau, exhibirà aquest dissabte un discurs “triomfalista” en el seu acte de partit amb Yolanda Díaz, però li ha replicat que ha aplicat un model de ciutat que fomenta la “desertització comercial” i la “sobreabundància” de comerç “no orientat” als residents.

Com a alternativa, el líder republicà ha ofert “prendre’s seriosament” el diàleg amb el sector comercial i actuar en tres àmbits. Ha precisat que, d’entrada, planteja regular sobre aquesta matèria, actuar per recuperar el teixit comercial, fins i tot amb la “compra” de locals o habilitant plantes baixes, i finalment fomentar la modernització i digitalització del comerç de barri.

En aquesta línia, ha dit que a alguns mercats municipals els va “molt bé” però que n’hi ha “molts d’altres” que no funcionen adequadament, i ha plantejat facilitar el relleu generacional dels paradistes i evitar que els tràmits per obrir un lloc de venda en un mercat siguin “llarguíssims i ineficients”.