L’alcaldable de Junts a les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, ha presentat tots els noms que integren la seva candidatura per a l’alcaldia de Barcelona. Tot i que ja va anunciar la majoria de noms que formen Trias per Barcelona, aquest dissabte s’ha fet la foto de família oficial a la plaça del Rei i s’ha completat tota la llista de 41 candidats, que Junts va registrar dimecres.

Xavier Trias ha presentat els candidats com “gent molt preparada i un equip guanyador”: “No ens presentem amb gent que sigui només activista”, ha dit durant l’acte de presentació de la llista. L’alcaldable de Junts ha assegurat que “Traurem 13, 14, 15 o 16 regidors si no badem i penquem i tenim entusiasme perquè ens votin”.

“Trias estarà al capdavant de la Guàrdia Urbana”

Neus Munté, segona de la llista, ha assegurat que treballarà per posar les persones al centre amb “polítiques socials més efectives i no girarem l’esquena als més desafavorits”. Jordi Martí Galbis, tercer candidat, ha assegurat que “assumirem la seguretat a l’alcaldia i Trias es posarà al capdavant de la Guàrdia Urbana, per donar més força al cos perquè la inseguretat deixi de ser la preocupació principal dels barcelonins”.

Una llista que segueix Victòria Alsina, exconsellera d’Acció Exterior, que durant la presentació de la llista completa ha assegurat que “amb Trias tornarem a ser la ciutat més capdevantera del món”. Damià Calvet, exconseller de Territori i Sostenibilitat, s’ha referit a una ciutat sostenible com “a agent actiu contra el canvi climàtic”.

El número sis, que l’ocupa Joana Ortega, exvicepresidenta del govern, s’ha referit al canvi de ciutat que ha de fer Junts per crear “una ciutat de tothom i per a tothom”. Ramon Tremosa, exconseller d’Empresa i Coneixement i exdiputat del Parlament Europeu, s’ha referit a “augmentar l’activitat econòmica per crear salaris més alts per als barcelonins”.