minut or Daniel Sirera debat electoral betevé

(EFE) El candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha promès que, si és elegit alcalde, les motocicletes matriculades abans del 2003, que ara tenen restriccions circulatòries a causa de la ZBE, podran circular per la ciutat “les 24 hores del dia”.

Sirera ho ha promès aquest dissabte en una trobada amb membres del Club Impala, una associació a la qual pertany i els membres de la qual tenen una moto Montesa Impala amb què fan sortides en grup. “Des del Partit Popular proposem que les motocicletes antigues que passen la ITV, i que per tant no contaminen, puguin circular lliurement per Barcelona”, ha manifestat Sirera.

Actualment, amb la ZBE que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, les motocicletes matriculades abans del 2003 no poden circular per la capital catalana entre les 8 i les 20 h dels dies feiners, ja que no disposen d’etiqueta ambiental.

El candidat popular a les eleccions municipals 2023 ha promès que si finalment arriba a l’alcaldia després de les eleccions del 28 de maig, modificarà l’ordenança de la ZBE perquè l’únic requisit que tingui una motocicleta per circular per Barcelona sigui que hagi passat la ITV, i així eliminar l’exigència de portar una etiqueta ambiental. “La motocicleta forma part de la solució al problema de mobilitat que té Barcelona i farem que la ciutat sigui amigable amb les motos”, ha afegit Sirera.