El govern d’Ada Colau vol tenir en compte la visió femenina en les petites i grans actuacions urbanístiques per aconseguir un espai públic més segur i accessible tant per als homes com també, i en especial, per a les dones. Una de les accions que es faran són visites al territori per detectar amb personal municipal i veïnes del barri aspectes a millorar. A la Colònia Santiveri, a la Marina del Prat Vermell, ja s’ha fet i, en el marc del Pla de barris, s’actuarà en la millora de la il·luminació, la visibilitat i l’ampliació de voreres.

L’Ajuntament té previstes una desena més de marxes exploratòries en diversos barris on actua el Pla de barris, a banda de la que ja s’ha fet a la Marina del Prat Vermell. Aquesta ruta va servir per detectar punts foscos en il·luminació o espais amb problemes d’accessibilitat i visibilitat. En aquesta barriada s’actuarà ja aquest any 2017. La regidora de Feminismes i LGBTI, Laura Pérez, ha justificat aquesta visió femenina en l’urbanisme perquè assegura que no es mouen igual per la ciutat les dones que els homes. “Les dones es mouen més a peu, en transport públic; portem més càrregues, cotxets…”, ha afirmat.

La visió de les dones no es vol quedar només en petites actuacions de barri sinó també en grans transformacions com la de la Meridiana, les superilles o els nous carrils bici i la nova xarxa de bus. “Ho fem des del compromís que som un govern feminista i volem incorporar els criteris del feminisme en la planificació de la ciutat”, assegura la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz. A més, en una prova pilot a Gràcia, es farà un mapa amb rutes accessibles i segures per anar a equipaments i espais públics.