El concurs que haurà de decidir un equip multidisciplinari per “recuperar” la Rambla anirà acompanyat d’un procés participatiu perquè els veïns també facin les seves propostes. Aquest divendres a la tarda, Gala Pin ha acompanyat una desena de veïns de la Rambla per conèixer-ne de primera mà les peticions; ha assegurat que l’objectiu és que “els qui es presentin al concurs escoltin els veïns”. Els han acompanyat dos tècnics, que han pres nota de les propostes, que s’han acabat exposant en un acte al Museu Marítim.

Alejandro Giménez, de l’associació La Ravala, demana que es faci habitatge públic de lloguer que sigui assequible: “No tindrem veïns a la Rambla si no hi tenim cases”, ha advertit. Per la seva banda, Lídia Colomina -veïna d’aquesta via- ha assegurat que “cal esponjar els quioscos i els comerços” perquè en alguns punts “no tenim espai per caminar”. Eduard Elias, de SOS Rambla, ha demanat que el procés que haurà d’acabar el 2019 vagi de debò: “Hi ha hagut molts intents d’aproximar-se als veïns; però fer realment alguna cosa, se n’han fet poques”, ha sentenciat.

La jornada ha acabat amb una botifarrada popular al bell mig de la Rambla de Santa Mònica, amenitzada amb un concert de rumba del grup Arrels 3.