Jordi Coronas, portaveu d’ERC, ha assegurat que l’aprovació suposa “una oportunitat per redreçar la nau”, mentre que Carmen Andrés, portaveu de Progrés (que també havia presentat inicialment una moció per separat), ha recordat que “és una tasca que pot fer el Parlament sense que l’insti el Consell”.  En l’acord, Àlex Mañas (Entesa) ha vist que és “urgent i prioritari” dissoldre l’ens i Reinaldo Ruiz (Cs) s’ha “congratulat que tots els representants hagin estat capaços de posar-se d’acord”.

Per la seva banda, Daniel Gracia (PP) ha recordat que la dissolució del Consell és una petició que el PP “està demanant ja fa més de cinc anys”, mentre que Jordi Martí (CiU) ha instat la resta de grups a “retrobar un diàleg per encarrilar de manera rigorosa el procés”. Paral·lelament, Alba Calvo (CUP Poble Actiu) s’ha oposat a traspassar competències “a una altra caixa fosca” com és l’AMB: “No es tracta de canviar de menjadora, sinó d’acabar amb les menjadores.”

A banda de la dissolució del Consell Comarcal, la moció també acorda col·laborar amb la Fiscalia i la Sindicatura de Comptes per presumptes casos de corrupció que esquitxen el Consell. El president de l’organisme, Francesc Josep Belver, ha lamentat “l’espectacle mediàtic” i ha dit que cal assumir “part alíquota de responsabilitats, però no tota”.