El portaveu del sindicat popular, Lamine Bathily, ha relacionat el cas de Théodore Luhaka amb la sentència de cinc anys de presó a Sidil Moctar, el manter que va agredir un agent de la Guàrdia Urbana el maig passat. Per Bathily, la sentència és una eina per “intimidar i posar por” al col·lectiu, tot i que ha llançat un avís: “Continuarem organitzant-nos i lluitant.”

El regidor de la CUP Capgirem Barcelona Josep Garganté ha acusat el govern municipal de tenir “doble vara de mesura” per als enfrontaments entre manters i GU, perquè quan l’agressor és el manter “en un any hi ha judici i sentència”; per contra -ha dit- quan l’agressor és un agent “el cas s’arxiva”. Mireia Vehí, diputada de la CUP al Parlament, ha afegit que aquestes pràctiques responen a “una tendència” estesa a Europa.

La CUP veu “fals consens”

Josep Garganté també ha valorat l’esterilització de la candidatura de Barcelona per als jocs d’hivern del 2026. Per Garganté, la unitat mostrada per cancel·lar-la és només “un fals consens dels grups”. Per això ha descartat que en un futur es pugui reprendre la candidatura: “No hi ha consens ara i no creiem que n’hi hagi el 2030”, ha sentenciat.