Ortiz ha afirmat que en el marc del programa Làbora, un 14 % dels contractes amb empreses tenen una durada d’entre sis i 12 mesos, mentre que el percentatge a l’àmbit de Barcelona cau fins al 3 %. De la mateixa manera, segons fonts municipals, els contractes de més d’un any de Làbora multipliquen per 10 els de la ciutat. La tinenta d’alcalde ha atribuït la manca de més acords laborals indefinits al fet que “les empreses no tenen cap incentiu per fer-ne” a causa d’un marc legal “que afavoreix clarament la temporalitat”.

Més enllà del tipus de contractació, el secretari general de FEICAT, Albert Alberich, ha posat en valor que amb el programa “hi ha 3.000 persones en condicions de presentar un currículum que no desentoni amb la resta de competidors” i ha anunciat que el programa evolucionarà de cara a l’any vinent amb una nova fase de seguiment als participants que s’hagin aconseguit inserir en el mercat laboral.

Una d’aquests participants, Laura Morlán, ha participat en el balanç anual del programa. Precisament, Morlán ha aconseguit un contracte indefinit a través del programa: “Em van enviar a moltes altres activitats de les que no he tret res, en canvi del Làbora sí”, ha sentenciat.