Els partits han aprofitat l’últim dia de campanya de les eleccions europees per deixar ben clar el seu missatge. Oriol Junqueras, candidat d’Esquerra Republicana, s’ha mostrat convençut que ningú no el suspendrà com a eurodiputat. En la mateixa línia, el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha insistit a repetir l’esperit de l’1 d’octubre. A Unides Podem, Ernest Urtasun, número tres de la candidatura, ha reiterat la importància del vot d’esquerres per frenar l’extrema dreta.

El candidat socialista, Josep Borrell, ha apel·lat a una Europa unida per superar tots els obstacles. D’altra banda, Dolors Montserrat, candidata del PP, ha deixat clar el projecte que els populars tenen per a Europa. I Luis Garicano, candidat de Ciutadans, ha remarcat que són el partit amb l’equip més preparat.

Aquest dijous ja van votar Holanda i el Regne Unit i avui ho faran a Irlanda i la República Txeca. Aquest dissabte serà el torn de Letònia, Malta i Eslovàquia i diumenge, el d’Espanya i la resta d’estats membres.