Quim Torra i Roger Torrent han llegit una declaració institucional arran de l’acostament dels presos independentistes, que aquest dimecres han arribat a Catalunya. “Avui és el dia de l’apropament, però no el del retorn a casa”, ha començat el president del Parlament, que seguidament ha reclamat “llibertat i justícia completa. No ens conformarem amb menys”.

“Aquests mesos d’allunyament han estat un càstig afegit“, ha denunciat el president de la Generalitat. “Avui els tenim més a prop, però no són on han de ser: al carrer, a casa, a les nostres institucions”. Torra també ha subratllat que “l’acostament és una obligació legal, no és cap concessió política” i ha deixat clar que “no forma part d’una negociació”.

Tant Torrent com Torra han conclòs que no deixaran de “treballar per l’alliberament i anul·lació de la causa”. “No descansarem fins que sigueu a casa. No a prop de casa, a casa”, ha conclòs el president de la cambra. La lectura de la declaració institucional s’ha fet a les portes del Parlament, amb la participació d’expresidents de la cambra, dels membres de la Mesa i de diputats dels grups independentistes i dels comuns.