La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha anunciat aquest divendres que l’executiu de Pedro Sánchez impugnarà al Tribunal Constitucional la moció del Parlament de Catalunya aprovada aquest dijous amb els vots de Junts per Catalunya, ERC i la CUP per ratificar els objectius polítics del 9-N. L’executiu ja ha demanat un dictamen al Consell d’Estat per interposar el recurs. L’anunci arriba 72 hores abans de la reunió que mantindran Pedro Sánchez i Quim Torra. La portaveu del govern creu que no ha d’afectar l’èxit de la trobada perquè el recurs segueix un “itinerari jurídic” i la reunió ha de seguir “la via política”.

Isabel Celaá ha confiat que la reunió de dilluns surti “molt bé i obri un camí de diàleg”. El Govern espanyol assegura que vol abordar temes que interessin a tots els ciutadans: “L’executiu té la ferma voluntat de transitar un camí polític per a tots els ciutadans, sigui quina sigui la seva ideologia. Celaá ha afegit que el Govern espanyol espera una reunió fructífera perquè els camins de denúncia ja van ser transitats i “no van donar resultat”.

Sobre la impugnació de la moció aprovada pel Parlament aquest dijous, text que reitera els objectius polítics de la resolució del 9-N del 2015, el Govern espanyol assegura que “no té dubtes” i que vulnera “sentències del TC i de l’estatut”.