Colau i Domènech

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder dels comuns a Madrid, Xavier Domènech, han estat escollits coordinadors generals de Catalunya en Comú. La seva candidatura, Construïm en Comú, ha obtingut 2.099 vots, que representen un 64,98 % dels suports. Segons informa el partit en un comunicat, aquest resultat es tradueix en 20 dels 30 llocs que componen la comissió executiva. Els altres 10 seran ocupats per Comuns Federalistes, que n’ha obtingut sis, i Desbordem, amb quatre. La victòria del tàndem Colau-Domènech suposa que, per primera vegada, la direcció del partit serà compartida.

En el procés de primàries del partit per renovar els òrgans de direcció han votat, en total, 3.260 persones dels 9.088 inscrits, fet que suposa una participació del 35,87 %. Comuns Federalistes ha obtingut 681 vots (21,08 %) i la proposta anticapitalista Desbordem, 450 vots (13,93 %). Podeu consultar els resultats al detall clicant aquí.

A més de l’executiva, en les primàries s’ha renovat també el Consell Nacional, l’òrgan màxim de decisió entre assembles integrat per 190 persones -116 escollides per circumscripció única i 74 per representació territorial-. En aquest àmbit també s’ha imposat la candidatura de Colau i Domènech, amb 142 membres. Comuns Federalistes ha obtingut 25 membres i Desbordem, 16, tots, via circumscripció única. La candidatura de Comarques Gironines ha obtingut cinc representants mentre que Por un Vallés en Comú y Plural tindrà dos membres.

De moment, aquests resultats són provisionals i la proclamació dels definitius serà el 7 de juliol.

 

Correccions en els resultats

Als resultats dels vots s’han aplicat les correccions previstes en aquest procés, com la limitació de càrrecs electes a un màxim del 33 % de l’executiva i la paritat de gènere. Basant-se aquests criteris, la composició de l’òrgan directiu ha patit una correcció amb relació al nombre de càrrecs electes que incloïa, fent que la diputada al Parlament de Catalunya Jéssica Albiach, de la llista de Construïm en Comú, hagi estat substituïda per Laura Bergès, de la mateixa candidatura.

També ha patit modificacions el Consell Nacional perquè hi havia un 48,28 % de dones. La comissió electoral ha substituït Antoni Ribas, últim home en la candidatura de Construïm en Comú, i Lluís Casas, últim a Comuns Federalistes, per les dones següents: Adelina Escandell i Mireia Rovira.