ANC i Omnium clamen per la llibertat dels presos

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han anunciat aquest dimarts mobilitzacions a favor dels polítics independentistes presos. Tot i que encara no n’han donat detalls, han explicat que preparen una manifestació multitudinària a Barcelona el dissabte 14 de juliol a la tarda per exigir-ne l’alliberament. “L’acostament també significa que encara no són lliures i aquesta serà la nostra resposta política”, ha argumentat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

En el mateix sentit, Crida per la Llibertat també ha convocat una mobilització el dimecres 11 a la via Laietana amb la plaça d’Urquinaona a les 20 h. La seva intenció és fer un “passadís per la llibertat” duent cartells amb les cares dels “presos, exiliats i represaliats polítics”.

Marxes a les presons

Les entitats sobiranistes també han convocat una marxa per a aquest dimecres a Sant Joan de Vilatorrada fins a la presó de Lledoners, on arribaran Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart al llarg del dia. “Farem el mateix a la presó de Figueres quan hi traslladin Bassa i Forcadell”, ha avançat Mauri.

Des de l’Associació Catalana pels Drets Civils, Alba Puig ha demanat que la gent es concentri on indiquen l’ANC i Òmnium i que “no hi hagi ningú davant les presons o a les vies d’accés per garantir que els trasllats es facin amb total seguretat”.