Joaquim Forn i Josep Rull

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha donat el vistiplau per iniciar el trasllat de Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull a centres penitenciaris catalans, tal com va fer amb la resta de polítics i líders independentistes presos. En aquest cas, la decisió judicial arriba una setmana més tard perquè van ser els darrers a fer la sol·licitud.

Llarena indica en la interlocutòria que no hi ha cap “raó processal” per oposar-se al trasllat que han sol·licitat les defenses i el director de la presó d’Estremera per “raons de vinculació familiar”. Segons fonts de la Generalitat, el Ministeri de l’Interior ja ha confirmat que ingressaran a la presó de Lledoners, a tocar de Manresa, el mateix centre on aniran Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Artadi: “És una obligació legal, no una contrapartida”

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha lamentat aquest dimarts que el ministeri de l’Interior no estigui oferint informació sobre el trasllat “minut a minut”, sobretot als advocats i les famílies. I ha negat que l’acostament sigui una contrapartida política a cap renúncia dels independentistes. “És una obligació legal, no una contrapartida. La nostra petició és la mateixa: els volem a casa, no a prop de casa”, ha conclòs.