El Grup Municipal de TriasxBCN durà al plenari municipal d’aquest mes d’abril una reprovació a l’alcalde, Jaume Collboni. Tot i que el text registrat no inclou el verb reprovar (sinó que parla de “constatar la solitud del govern municipal”), el portaveu de la formació, Jordi Martí Galbis, ha explicat que ells l’entomen com una reprovació política a Collboni.

“Després de 10 mesos, el govern de Collboni està en situació negativa, de debilitat i en solitud“, ha reblat Martí Galbis. També ha recordat que en aquest període, des que el socialista va arribar a l’alcaldia, l’oposició li ha tombat projectes importants del mandat, com el PAM (el full de ruta de l’acció de govern), les ordenances fiscals i el pressupost d’aquest 2024 (que s’acabarà aprovant via qüestió de confiança).

Reobrir el debat de les pistoles Taser per a la Urbana

Davant d’aquest “escenari de bloqueig”, els de Trias per Barcelona insten l’alcalde, Jaume Collboni, a “obrir un nou escenari de diàleg” per parlar de “grans projectes de ciutat”. En cap cas, però, plantegen reprendre les converses per explorar un acord de govern, després d’haver tancat la porta a aquesta possibilitat a finals de gener.

També al plenari, TriasxBCN defensarà un prec perquè l’Ajuntament ampliï els recursos materials de la Guàrdia Urbana. En concret, posa sobre la taula, de nou, el debat sobre l’ús de les pistoles Taser. El sindicat CSIF ha assegurat aquesta setmana que la cúpula policial del cos ha dit que destinarà 65.000 € enguany per comprar dispositius Taser.