El Grup Municipal de TriasxBCN ha decidit parar màquines i aturar les converses que mantenia amb el PSC que havien de servir per explorar un possible pacte de govern a Barcelona. La formació que lidera Xavier Trias ha pres aquesta decisió després de les notícies d’aquests últims dies que apunten que Collboni treballa per tancar un pacte d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona. “Hem cregut oportú aturar les converses en espera de la clarificació definitiva de Collboni i quines són les últimes intencions”, ha anunciat Jordi Martí Galbis, portaveu Grup Municipal TriasxBCN.

El tripartit seria un “greu error”

Martí, com també va fer aquest dilluns el mateix Trias, considera que Collboni cometria un “greu error polític” si acaba pactant amb republicans i comuns, “i una greu amenaça per Barcelona i pels anhels de canvi que molta gent va votar”. “Està en mans de l’alcalde i del PSC si volen un soci de govern responsable que va guanyar les eleccions o volen reiterar en la fórmula fracassada del tripartit”, ha manifestat.

Valoracions a banda, el fet és que ERC ja ha anunciat que convoca la militància aquesta mateixa setmana per preguntar-los sobre un possible pacte amb els socialistes. També la presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha manifestat que pels comuns el pacte a tres bandes amb PSC i ERC “pot ser immediat”, i ha recordat a Collboni que sense ells —els comuns— no tenen majoria.

Martí: “Les decisions es poden prendre més enllà de Sant Jaume”

Martí també considera que aquest nou escenari de pactes “no és l’estrictament municipal” i ha apuntat que algunes decisions “es poden prendre més enllà de la plaça de Sant Jaume”. “No sabem si serà el senyor Illa el que prengui algunes decisions i Collboni, el subaltern del senyor Illa”, ha etzibat. Segons ha revelat Martí, l’alcalde va fer arribar a Trias en una reunió recent que hi ha una “reorientació de prioritats”.