Liberto Senderos Vox

El grup de Trias per Barcelona ha denunciat al comitè d’ètica de l’Ajuntament el regidor de Vox, Liberto Senderos, per una intervenció al ple de novembre que consideren homòfoba i LGTBI-fòbica. En la part final de la sessió, Senderos va dir que “les dades de pederàstia a l’Església estan manipulades […] mentre col·lectius com el dels polítics, educadors o homosexuals tenen percentatges reals iguals o majors”.

L’alcalde, Jaume Collboni, va tallar el discurs del regidor i va demanar i exigir que rectifiqués i retirés les seves paraules. “No he dit res que no hauria d’haver dit”, va afegir Senderos, negant-se a retirar res. Collboni va optar per retirar-li la paraula. La intervenció del regidor de Vox volia mostrar el desacord del partit amb una declaració institucional sobre els drets dels infants. La seqüència va anar així:

Vulneració de sis normes

La denúncia de TriasxBCN la signa el regidor Joan Rodríguez, que insta el comitè d’ètica a obrir un expedient sancionador a Liberto Senderos per vulnerar el codi de conducta del consistori. La norma recull que les persones que hi estan subjectes garantiran la igualtat de tracte i evitaran tota discriminació per raó de naixement, gènere i orientació sexual.

Segons Rodríguez, les paraules del regidor de Vox vulneren fins a sis normes, com ara la Carta Municipal de Barcelona, l’Estatut d’Autonomia o la Llei 11/2014 per erradicar l’homofòbia. Per això, el regidor de TriasxBCN creu que “les expressions de Senderos són gravíssimes i en cap cas haurien de quedar impunes” perquè “fomenta un discurs d’odi que pot fer augmentar i legitimar l’homofòbia a Barcelona”.