(ACN/Redacció) TriasxBCN vol que la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’il·lumini amb els colors de la bandera d’Israel com a senyal de solidaritat de la societat barcelonina davant els atacs terroristes de Hamas. Per això, el grup municipal ha registrat un prec dirigit a l’alcalde Jaume Collboni que reclama que es faci “de forma immediata”, seguint els passos d’algunes capitals europees. Segons TriasxBCN, il·luminar la façana equipararia Barcelona a ciutats europees.

“Hamas ha estat cometent greus atacs terroristes contra civils israelians, causant així centenars de morts, cometent segrestos i provocant milers de ferits”, destaca el comunicat de Trias per BCN que recull declaracions de la regidora i exconsellera d’Exteriors Victòria Alsina, que és qui ha registrat el prec. Alsina condemna les accions de Hamas i reclama “que s’eviti la violència indiscriminada contra la població civil d’ambdós bàndols”.

Reclamen sumar-se al gest de ciutats com Londres o Berlin

“Des del cap de setmana”, ha explicat la regidora Alsina, “una onada i demostració de solidaritat s’està produint a les diferents ciutats i principals capitals europees”. “Ciutats com Londres, Berlín o Brussel·les, entre d’altres, i administracions públiques d’Europa estan il·luminant els seus monuments i edificis públics amb els colors de la bandera d’Israel per mostrar la seva solidaritat amb el poble d’Israel, i també volem que Barcelona ho faci”, ha dit Victòria Alsina.