Enmig de la tempesta política que ha desfermat el “no” dels comuns als pressupostos de la Generalitat i l’avançament de les eleccions catalanes, Trias per Barcelona ha repartit responsabilitats entre els comuns i els socialistes. En una roda de premsa a l’Ajuntament, el portaveu de la formació, Jordi Martí Galbis, ha assegurat que “els comuns estan desdibuixats” i que “no han assumit no ser en cap equació de govern”.

En aquest sentit, ha lamentat que “la no posició d’Ada Colau a Barcelona està influint en la política catalana”. Tot i aquest retret dirigit als comuns, Martí Galbis també ha avisat que, a la ciutat, “el principal problema és el lideratge de Collboni”. Ha recordat que el govern socialista encadena “nou mesos d’inacció” i que l’alcalde “s’ha conformat a tenir un govern en minoria, feble i sense pressupost”. Per això, ha sentenciat que “aquí, les culpes van repartides”.

En paral·lel, el grup de Xavier Trias també ha opinat sobre el paper d’ERC, de qui diu que “ha obert una guerra amb els comuns”. Martí Galbis ho ha dit en clau catalana, però també ho ha traduït a l’àmbit municipal: “Com més el PSC humiliï els comuns i com més ERC els critiqui, menys es mouran les peces”. Una vegada més, el portaveu de Trias ha acusat Collboni de conformista per mantenir-se en un govern en minoria.

Poc abans de la roda de premsa de Jordi Martí Galbis, també ha parlat la líder d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany. La republicana ha criticat la posició dels comuns i ha assegurat que la seva negativa als comptes que va dur a votació Pere Aragonès és una mostra de la “deriva destructiva” del partit.