L’alcalde, Jaume Collboni, ha anunciat que al juliol tindrà enllestit el projecte executiu per completar la connexió del tramvia per la Diagonal, entre el passeig de Sant Joan i la plaça de Francesc Macià. Collboni ho ha explicat en una conferència aquest divendres al Cercle d’Infraestructures, en què no ha concretat el calendari d’obres per aquesta segona fase: “Ho haurem d’anar veient pas a pas”.

De fet, el govern del PSC ha evitat fins ara posar data a la segona fase d’obres del tramvia i ha assenyalat que cal coordinar-les amb els treballs per allargar l’L8 dels Ferrocarrils, que tindran afectació a Francesc Macià. L’alcalde ha reiterat el seu compromís electoral d’acabar les obres iniciades a l’Eixample i “deixar-lo respirar” abans de començar-ne de noves.

Quan es podrà executar l’obra? Ho haurem d’anar veient pas a pas perquè tenim moltes obres en marxa a l’Eixample i hem de deixar que respiri”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Pendents de tramvies en proves

En espera de concretar el calendari per a la segona fase, les obres del primer tram entre les Glòries i el passeig de Sant Joan encaren la recta final amb la nova urbanització de la Diagonal ben visible. L’alcalde ha apuntat que abans d’iniciar els treballs fins a Francesc Macià “cal acabar el primer tram, posar-lo en marxa i que hi circulin els trens; tindrem encara un any i mig dos anys i després decidirem“.

mapa tramvia Diagonal
De color verd més clar, la segona fase de connexió del tramvia, que tindrà el projecte llest al juliol

Reclama accelerar l’ampliació del metro

En la intervenció al Cercle d’Infraestructures, Jaume Collboni també ha reclamat a la Generalitat que acceleri les inversions per ampliar la xarxa de metro. En concret, l’alcalde ha demanat que es comenci a treballar per allargar l’L1 a Badalona, l’L2 a Montjuïc, l’L3 cap a Esplugues i l’L4 entre la Pau i la Sagrera. Collboni creu que és el moment de recuperar “el temps perdut”, després d’anys amb projectes aturats com el de l’L9.