XAVIER TRIAS, alcaldable de CiU "Volem que aquest sigui un compromís compartit en què tothom hi guanyi. Que hi guanyin sobretot els ciutadans gràcies als projectes que desenvoluparem. Però que també hi guanyi l'Ajuntament oferint serveis de més qualitat. I que hi guanyin també les empreses."

Xavier Trias ha dit que per posar en marxa aquest fons preveu destinar-hi una partida inicial de cinc milions d’euros. El candidat a la reelecció ha defensat la mesura com un “esforç de responsabilitat social corporativa” de les empreses. Trias ha posat com a exemple d’empreses i entitats que podrien fer aportacions la Sagrada Família, el gestor de la Casa Batlló o La Pedrera i el FC Barcelona. “A aquest món del turisme els hem de demanar un esforç, perquè els va bé”, ha dit Trias, que ha destacat que serà l’Ajuntament qui marcarà les prioritats a l’hora de tirar endavant projectes amb aquest fons.

L’alcaldable de CiU ha explicat que el fons turístic vol tenir “un valor ciutadà” i servirà per finançar programes socials, esportius, culturals, urbanístics o educatius. Trias ha posat d’exemple la col·laboració d’empreses privades en el finançament d’obres a Ciutat Vella durant aquest mandat. “Volem que aquest sigui un compromís compartit en què tothom hi guanyi”, ha dit Trias, “els ciutadans, l’Ajuntament i les empreses”. El candidat a la reelecció ha explicat que espera que Turisme de Barcelona també s’hi impliqui i ha matisat que aquest fons funcionarà en paral·lel a la taxa turística. Trias ha reiterat un cop més que vol que Barcelona rebi una part dels diners que l’Estat recapta per l’IVA del turisme.