El 24 de maig estan cridats a les urnes més d’un milió de barcelonins, que podran escollir entre 22 partits o coalicions. Entre els electors, però, hi haurà pocs estrangers. Per aquest motiu, els principals sindicats -Comissions Obreres i la UGT-, conjuntament amb SOS Racisme, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya i entitats sobiranistes com l’ANC i Òmnium Cultural han constituït una plataforma anomenada Ciutadans i Ciutadanes com Tu per demanar que es garanteixi el dret a vot dels estrangers resident a casa nostra.

Asseguren que la plataforma treballarà a partir d’ara amb l’objectiu que els partits polítics facilitin els tràmits per deixar votar als immigrants que ja ho poden fer amb la legislació actual. Els impediments burocràtics han fet que només 3.751 dels 67.799 estrangers no comunitaris que poden votar hagin aconseguit tramitar a temps la inscripció al cens. També exigiran a llarg termini que es garanteixi el dret de vot dels immigrants no comunitaris que puguin acreditar com a mínim un any d’empadronament. Ara mateix, no ho poden fer fins si no aconsegueixen la nacionalitat espanyola.

Els promotors de la plataforma asseguren que la immigració s’utilitza massa vegades com a eina per aconseguir rèdits electorals, i que el dret de vot dels estrangers seria un antídot contra aquesta “instrumentalització” que, segons ells, en fan algunes forces polítiques.

 

 

DECLA ¤W0 90 ]] C2.5 G 0 [[*CG i1l JOAN CARLES GALLEGO    secretari general de CCOO a Catalunya00:02Joan Carles Gallego, CCOO. “Creiem que un any d’estar vivint, d’estar empadronat treballant, o estar buscant feina, entenem que ja és una situació que hauria de permetre exercir i mantenir els teus drets polítics.”DECLA ¤W1 88 ]] C2.5 G 0 [[*CG i1l JOSEP MARIA ÀLVAREZ    secretari general d’UGT a Catalunya00:15Josep Maria Álvarez, UGT. “Els nostres ajuntaments seran molt més representatius si vota tothom. Els nostres polítics podran fer polítics molt més properes als interessos de la majoria si vota tohom.”