JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Anem recuperant terreny, s'ha produit un punt d'inflexió, i demostren una cosa de la qual jo estic convençut i és que el PSC donarà la sorpresa el dia 24." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, alcaldable del PP "La campanya decidirà, i decidirà molt. I com no podria ser d'una altra manera, malauradament el PP sempre hem tingut un vot ocult." ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "El mandat que tenim és en les properes setmanes és seguir encara més intensament del que hem fet fins ara, a peu de carrer, a tots els barris, per poder fer conèixer el projecte, que molta més gent s'il·lusioni per aquest projecte i poder guanyar per una àmplia majoria." ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC+MES "Podem assolir resultats històrics, és evident que serem decisius en aquest Ajuntament, és evident que tenim a l'abast la segona posició i fins i tot la primera posició."

L’alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, ha fet una valoració “positiva” de l’enquesta publicada aquest dilluns però ha alertat que “no es poden treure conclusions estrictes”. “Guanyaríem i a distància dels altres, però cal un resultat més ampli amb un govern fort”, ha destacat Trias, que ha reconegut que per obtenir un govern fort fan falta més dels 11 regidors que els atorga el sondeig de ‘La Vanguardia’.

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, considera que les enquestes reflecteixen que el PSC va recuperant terreny i que s’ha produït un “punt d’inflexió” que demostra, diu, que els socialistes donaran “la sorpresa” el dia 24 de maig. Per Collboni, governar la ciutat és una cosa “molt seriosa” i no es pot improvisar un projecte polític en un any, en referència a la candidatura d’Ada Colau.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que l’enquesta confirma la “fragmentació” de Barcelona i preveu un escenari amb “empat tècnic entre la majoria de partits”. L’alcaldable popular ha recordat que el seu partit té sempre “vot ocult” i que la campanya electoral serà “decisiva”. “La fragmentació pot donar oportunitats al PP de ser la sorpresa pel vot ocult que tenim”, ha assegurat Fernández Díaz.

Ada Colau, alcaldable de Barcelona en Comú, creu que l’enquesta evidencia que es tracta encara d’una candidatura molt nova, però malgrat això, diu Colau, la ciutadania la visualitza com l’alternativa al model de Trias. L’alcaldable es mostra confiada perquè “a peu de carrer, percebem que podem guanyar amb una àmplia majoria.”

Des d’Esquerra, Alfred Bosch confia a obtenir “resultats històrics” i ser decisius dins l’Ajuntament que surti de les eleccions. Per Bosch, “és evident” arribar a la segona posició i fins i tot, ha dit, posicionar-se com la força més votada.

I l’alcaldable de Ciutadans, Carina Mejías, constata el creixement del partit en els propers comicis del 24 de maig i, fins i tot, confia a millorar les xifres de les enquestes. Mejías veu viable que la seva formació guanyi les eleccions i pronostica que CiU i ERC no tindran la majoria suficient per governar la ciutat.