Barcelona dirà adéu amb aquestes eleccions a una Ajuntament amb només cinc partits. Les enquestes preveuen un consistori fragmentat i auguren la presència de fins a 7 forces polítiques. El sondeig de 'La Vanguardia' dóna per guanyador Xavier Trias, tot i que perd tres o quatre regidors respecte als resultats de 2011. A la segona força es consolida Barcelona en Comú, la formació d'Ada Colau, que pot obtenir 7 regidors. La sorpresa la dóna Ciutadans. L'exregidora popular Carina Mejías, pot tornar ara a l'Ajuntament amb sis representants. El PSC de Jaume Collboni no remunta i, segons l'enquesta, pot perdre la meitat dels regidors actuals i quedar-se amb 5 o 6. Esquerra, amb Alfred Bosch, millora resultats i pot passar de 2 a 5 edils al consistori, al davant del PP, que pot tenir un retrocés important. Alberto Fernández pot perdre la meitat de regidors. El sondeig fa entrar també a l'Ajuntament la CUP, amb 2 representants. Si es confirmen aquests resultats, caldria sempre la suma de, com a mínim, tres partits per poder arribar a la majoria absoluta. Una altra enquesta, feta pel diari digital 'Público', en canvi, pronostica un empat a 10 regidors entre Trias i Colau. També situa Ciutadans com a tercera força amb sis regidors. La resta de partits mantenen forquilles similars al sondeig de 'La Vanguardia', i també preveu l'entrada de la CUP.

Respecte a l’enquesta anterior realitzada per ‘La Vanguardia’ el mes de febrer, tant CiU com -especialment- Barcelona en Comú perden força, mentre que Ciutadans i la CUP es consoliden com a partits emergents.

L’enquesta, feta per Feedback, atorga a la candidatura de Xavier Trias 10 o 11 regidors, una xifra inferior als 11 o 12 que tenia en l’enquesta anterior i als 14 regidors amb què CiU ha governat en minoria. Barcelona en Comú perdria tres regidors respecte a l’estimació de febrer i passaria de 10 a 7, molt a prop dels cinc que té ara ICV-EUiA.

La candidatura de Ciutadans, amb Carina Mejías al capdavant, és la que experimenta la major pujada, ja que mentre que al febrer se li atorgaven tres regidors, ara doblaria aquestes xifres: amb sis regidors, se situaria com a tercera força a l’Ajuntament. Actualment, Ciutadans no té representació municipal.

El PSC, liderat per Jaume Collboni, es quedaria amb cinc o sis regidors, menys de la meitat dels 11 que va aconseguir a les eleccions de 2011, però una mica millor que en l’enquesta anterior, que li n’atorgava cinc. El PP deixaria de ser la tercera força i es quedaria només amb quatre o cinc regidors, mentre que la candidatura d’ERC, encapçalada per Alfred Bosch, obtindria cinc regidors, més del doble dels dos que té actualment el Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat). La CUP Capgirem Barcelona, amb María José Lecha i Maria Rovira, tindria representació municipal amb dues regidores.