ADA COLAU, alcaldable de Barcelona en Comú "La nostra política de pactes, precisament, ja ho hem dit moltes vegades, no estarà centrada tant en les sigles com en les polítiques i en el model de ciutat. I nosaltres no pactarem amb aquells que estiguin disposats a seguir amb aquesta política de privatitzacions i d'externalitzacions. Nosaltres com a Barcelona en Comú ens comprometem a no privatitzar més serveis, però a més a revertir aquestes externalitzacions i privatitzacions que atempten l'interès general i el bé comú, com pot ser l'operació de la Marina de luxe o la gestió de les escoles bressol."

Ada Colau apunta el govern de CiU, encapçalat per Xavier Trias, com el responsable de “posar la ciutat al servei de grans ‘lobbies'” a través d’una política de privatitzacions i externalitzacions “alimentada sobretot pel PP, però també pel PSC i ERC”. Per Colau, aquesta política ha desposseït la ciutat del control de serveis bàsics, i ha posat d’exemple la privatització dels pàrquings de B:SM, la marina de luxe o la privatització de les escoles bressol.

La candidata de Barcelona en Comú ha avançat que la política de pactes de la formació “no se centrarà tant en les sigles sinó en el model de ciutat”. Per això Colau assegura que no pactarà amb “aquells que estiguin disposats a seguir amb aquesta política de privatitzacions i externalitzacions”. De fet, la candidatura es compromet a no privatitzar més serveis i, fins i tot, a revertir-ne. Colau s’ha referit, per exemple, a la modificació urbanística prevista per construir un hotel a la torre del Deutsche Bank. “Si plantegem una modificació del Pla General Metropolità, serà per construir-hi habitatge de lloguer social”, ha sentenciat.